REŠITVE PO MERI

Vam jezikovna opravila vzamejo veliko preveč časa? Še posebej ponavljajoča? Bi radi postopke, ki vključujejo jezikovna opravila,  naredili hitrejše, preprostejše in ažurne? Imate ideje za nove izdelke  ali storitve, ki pa jih ne morete  uresničiti zaradi jezikovnih ovir?

Z računalniško obdelavo jezika, prilagojeno vašim zahtevam, lahko rešite veliko težav  in  vpeljete  prej  nepredstavljive  novosti.  Izbrati  morate  le  partnerja, ki računalniško obdelavo jezika zares obvlada.

Amebis se s svojim znanjem, izkušnjami, računalniškimi orodji in aplikacijami za  obdelavo  jezika  izkaže povsod. Še posebej  pa tam, kjer drugi  ponudniki odpovedo. V slovenskem jeziku!

Za dodatne  informacije nam pišite  na info@amebis.si ali nas pokličite na (01) 83 11 035.

Primeri rešitev po meri

dars

digitalizacija prometnih informacij

V primeru izrednega dogodka na cesti v nadzornem centru Darsa kreirajo besedilo tega dogodka, vključno z oznako ceste in imenom kraja dogodka. Besedilo dogodka v slovenskem in angleškem jeziku postane del prometnega poročila.

Da je prometno poročilo primerno za poslušalce, naša jezikovna avtomatika v primeru slovenskih besedil iz besedil odstrani oznake cest, iz angleških besedil pa imena krajev.

Zaradi uporabe sintetizatorja govora eBralec lahko uporabniki mobilne aplikacije DarsPromet+ kadarkoli poslušajo vedno ažurno prometno poročilo v slovenskem ali angleškem jeziku.

V preteklosti zvočna prometna poročila niso bila nikdar ažurna, saj so jih morali vedno posneti z živim govorcem.

Dodatno so v aplikacijo DarsPromet+ dodane nove prej nepredstavljive funkcionalnosti.

Če uporabnik te aplikacije vnese pot in se na njegovi poti med vožnjo zgodi izreden dogodek, ga aplikacija v lepi slovenščini ali angleščini o tem dogodku samodejno govorno obvesti in mu tudi predlaga najboljšo obvozno pot glede na trenutno lokacijo uporabnika.

ČASNIK finance

točen seznam oseb in podjetij, navedenih v posameznem članku

Seznam oseb in podjetij navedenih v članku, so v Časniku Finance k posameznemu članku dodajali ročno. Seznam se pogosto ni ujemal z vsebino članka. Ali so koga pozabili ali pa preveč dodali v seznam. Ali pa seznama niso ažurirali, če se je članek spremenil.

Sedaj se seznam oseb in podjetij, navedenih v članku, generira samodejno in je vedno točen. Ne glede na obliko imen v članku so imena v seznamu vedno v osnovni obliki, v 1. sklonu ednine. Tudi v primeru, če so se v članku pri imenu zatipkali.

Mnenje uporabnikov

Zvone Zavasnik, DARS

Zvone Zavasnik

Vodja službe za upravljanje s prometom in prometno varnostjo, DARS

“eBralec nam omogoča, da prometna sporočila uporabnikom v avtu posredujemo na varen način. eBralec pomeni visoko kvaliteto ob nižjih stroških, saj nam ni treba za vsako sporočilo posebej posneti še govornega dela. Ob tem nam Amebis z ostalimi programi ponuja tudi kakovostno celovito jezikovno podporo in tako odločilno prispeva k uporabi lepe slovenščine na področjih našega dela.”

Za  dodatne informacije  nam pišite  na info@amebis.si ali nas pokličite na (01) 83 11 035.

Amebis, d. o. o., Kamnik
Bakovnik 3, p. p. 69
1241 Kamnik

Telefon: +386 1 83 11 035
E-pošta: info@amebis.si