POSLUŠANJE BESEDIL

WEBSPEAK

S spletno storitvijo poslušanja besedil WebSpeak lahko uporabnikom svojih spletnih strani omogočite poslušanje besedil na teh straneh.

Lahko pa storitev poslušanja besedil WebSpeak uporabite v novih aplikacijah ali storitvah, ali pa obstoječim dodaste govorni vmesnik.

Za dodatne informacije ali naročilo storitve WebSpeak nam pišite na info@ebralec.si ali nas pokličite na (01) 83 11 035.

Primeri uporabe storitve poslušanja besedil WebSpeak

Spodnja slika je dodana samo zato, da se ta slika prikazuje pri Google zadetkih na molilnih telefonih. Če je ne bi bilo, bi se pri teh zadetkih kazala prva slika na strani, ki ni v ozadju – slika Edmonda Pajka.

slušalka kot asociacija poslušanja besedila

poslušanje besedil spletnih strani

Zaradi uporabe storitve poslušanja besedil WebSpeak na spletnih portalih Delo, Svet kapitala, Slovenske novice, Družina, Primorski dnevnik in Časoris lahko bralci novice in članke tudi poslušajo.

Enako velja za besedila spletnih strani: Občina Sežana, ZPIZ, Kinoteka, SiGledal, Mariborski vodovod in Pokojninska družba A.

Z možnostjo poslušanja besedil na svojih spletnih straneh izkazujete družbeno odgovornost do oseb z omejitvami.

zvočno mesečno finančno poročilo

Pokojninski družbi A vsak mesec svojim varčevalcem pošljejo mesečno poročilo o finančnih trgih.

Uporaba storitve poslušanja besedil WebSpeak jim omogoča, da varčevalci poleg pisnega poročila dobijo poročilo tudi v obliki zvočne datoteke. Kar pomeni, da lahko varčevalci finančno poročilo poslušajo kadarkoli na poljubni napravi.

Dodatno so v Pokojninski družbi A obiskovalcem spletne strani omogočili še poslušanje novic in poročil neposredno na strani za novice.

Usmerjanje voznikov v primeru zastojev na cesti

Če voznik v mobilno aplikacijo DarsPromet+ pred začetkom poti vnese ciljno destinacijo in če med vožnjo nastane zastoj na cesti v smeri vožnje, bo aplikacija voznika samodejno glasovno usmerjala po najboljši obvozni poti.

Glasovno usmerjanje voznika z navedbami krajev obvoza je možno zaradi uporabe storitve WebSpeak.

Razbremenitev prometnikov

Na Avtobusni postaji Ljubljana storitev poslušanja besedil WebSpeak bere vse zvočne napovedi prihodov, odhodov in zamud avtobusov.

večjezičnost

Poleg slovenskega jezika spletna storitev poslušanja besedil Webspeak omogoča izgovarjavo besedil še v angleškem, nemškem, italijanskem in francoskem jeziku. Možna je podpora tudi za druge jezike.

Slovenski jezik podpiramo z lastno sintezo govora eBralec. Kakovost glasov eBralca lahko preizkusite na strani https://ebralec.si/branje/. Priporočamo uporabo glasov Nadja, Renato ali Maja.

Vključitev poslušanja besedil v spletne strani ali aplikacije je preprosta

Z besedilom, ki ga želite pretvoriti v govor, pokličete spletno storitev WebSpeak, ki vam takoj, brez zakasnitve, začne vračati govor.

Dokumentacija za uporabo spletne storitve WebSpeak je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku.

Za več informacij o uporabi spletne storitve WebSpeak nam pišite na info@ebralec.si ali nas pokličite na (01) 8311 035.

Mnenja uporabnikov

Edmond Pajk, ZPIZ

mag. Edmond Pajk

Namestnik generalnega direktorja in direktor sektorja informacijskih tehnologij, ZPIZ

“ZPIZ na svoji spletni strani ponuja informacije in storitve različnim uporabnikom, med katerimi so tudi starejši in uporabniki iz ranljivih skupin. Zato si stalno prizadevamo izboljševati dostopnost vsebin in storitev.

Med najpomembnejšimi orodji za povečanje dostopnosti sta tudi digitalni pomočnik SecondEGO in storitev govorne sinteze WebSpeak. SecondEGO uporabnikom pomaga hitreje poiskati vsebine in storitve, WebSpeak pa omogoča poslušanje besedil na spletni strani. Obe storitvi so uporabniki dobro sprejeli.

Pomembna prednost obeh orodij je tradicionalno visoka jezikovna kompetenca podjetja Amebis, kar ima vrsto konkretnih prednosti pri izvedbi, upravljanju in uporabi tovrstnih orodij.”

Tone Rode, Družina

Tone Rode

Direktor, Družina d. o. o.

“S storitvijo WebSpeak uporabnikom omogočamo dodaten dostop do raznolikih vsebin spletne Družine. Da prispevke spletne Družine lahko poslušaš npr. med vožnjo z avtom, rekreacijo ali različnimi opravili, je sijajna ugodnost, ki so jo naši uporabniki hitro vzeli za svojo.

Storitev WebSpeak je tudi pomembno inkluzivno orodje, saj omogoča, da z nami ostajajo v stiku slabovidni in starejši, ki težko berejo. S storitvijo WebSpeak je spletna Družina postala zvočni medij s prijazno in učinkovito uporabniško izkušnjo.”

Visoka zanesljivost delovanja storitve WebSpeak

Spletna storitev poslušanja besedil besedil WebSpeak se izvaja na visoko zmogljivi računalniški infrastrukturi podjetja Arctur iz Nove Gorice.

Kar nam zagotavlja izredno visoko zanesljivost delovanja.

Za  dodatne informacije  nam pišite  na info@amebis.si ali nas pokličite na (01) 83 11 035..

Amebis, d. o. o., Kamnik
Bakovnik 3, p. p. 69
1241 Kamnik

Telefon: +386 1 83 11 035
E-pošta: info@amebis.si