7 najpogostejših slovničnih napak Slovencev

Povprečen Slovenec naredi 10 slovničnih napak na stran besedila. Tudi če niste povprečni in naredite le dve, vas ti lahko staneta ugleda. In ne le to: lahko vam odženejo stranke, izzovejo posmeh nadrejenih, zmanjšajo možnost pridobitve nove službe ali poslabšajo oceno, če študirate.

Slovenci smo izjemno občutljivi na slovnične napake.

A le, ko gre za napake drugih. Svojih večinoma niti ne opazimo. Kako se izogniti najpogostejšim napakam v besedilu, da ne bomo dajali vtisa površnosti in nezanesljivosti?

Tu so primeri, ki vam lahko rešijo ugled.

Za prikaz posameznih slovničnih napak kliknite na gumb “Preveri z Besano”. Napake bodo prikazane s pomočjo avtomatske lektorice Amebis Besana.

1.      Manjkajoče in odvečne vejice

Preverjam

 

2.      Napačne velike začetnice

Preverjam

 

3.      Napačna uporaba predlogov s/z in k/h

Preverjam

 

4.      Napačna uporaba predlogov iz/z

Preverjam

 

5.      Napačna uporaba namenilnika namesto nedoločnika

Preverjam

 

6.      Uporaba povratnega svojilnega zaimka

Preverjam

 

7.      Zanikanje s tožilnikom

Preverjam

Poleg zgornjih Amebis Besana odpravi tudi druge slovnične napake. Predlaga vam tudi pravilno uporabo pravih in primernejših besed namesto napačnih.

Poznate vse neprimerne, odsvetovane in prepovedane besede? Pravopis jih določa več kot tisoč. Besana vam bo za vse te besede predlagala pravilno rabo. Na primer namesto “v kolikor želite …” pravilno in lepo slovensko “če želite …”. Ali veste, da se mnogo besed po novem pravopisu strogo piše narazen? Besana zato namesto besede “ponavadi” predlaga pravilno rabo “po navadi”.

Amebis Besana vam torej ne bo popravljala le slovničnih napak. Amebis Besana bo vaša osebna lektorica. Prihranila vam bo marsikatero sramoto.

Uporaba Amebis Besane je nadvse preprosta. S pomočjo Amebis Besane bodo vaša besedila boljša in lepša. Ohranjala vam bodo ugled in ga celo povečevala.

 

Želite preizkusiti Amebis Besano?

Za vse informacije o Amebis Besani nam lahko tudi pišete na info@amebis.si, ali pa nas pokličete na telefonsko številko (01) 831 10 35.

Naj Amebis Besana postane vaša osebna avtomatska lektorica. Preizkusite jo! Brezplačno!