Preizkusite avtomatsko lektorico BESANO, varuško vašega ugleda!

BREZPLAČEN PREIZKUS in DODATNI POPUST OB NAROČILU

KONTAKTIRAJTE NAS

Brskalniki imajo za slovenščino vgrajen črkovalnik, kar pomeni, da se zatipkane besede podčrtajo rdeče.
Nimajo pa brskalniki vgrajene podpore za preverjanje slovnične pravilnosti slovenskih besedil.

Zaradi tega imajo lahko vsa vaša slovenska spletna besedila kup slovničnih napak.
Kar pa vas ne predstavlja v dobri luči.

avtomatsko lektorico Amebis Besana lahko slovenska besedila, ki jih vnašate v brskalnike, lektorirate sproti med pisanjem.

Z lahkoto boste dosegli, da bodo vsa vaša spletna besedila slovnično pravilna.
Npr. e-pisma, besedila spletnih strani, besedila dokumentov, ki jih urejate na spletu, ter objave na blogih in družbenih omrežjih.

Pogoja, da lahko avtomatsko lektorirate svoja besedila v brskalnikih, sta delujoča Besana na računalniku Windows ter vtičnik za brskalnike LanguageTool.

Ta vtičnik se od verzije Besane 4.30 dalje samodejno namesti v brskalnike. Od verzij Besane 4.24 do 4.29 je bilo treba ta vtičnik namestiti in nastaviti ročno.

Na spodnji sliki je primer sprotnega lektoriranja vnesenega besedila v Gmailu s pomočjo Besane. Za odpravo slovnične napake je treba klikniti na podčrtano besedilo in nato na predlagan popravek.

Podprti brskalniki za sprotno lektoriranje spletnih besedil s pomočjo avtomatske lektorice Amebis Besana so Firefox, Chrome in Edge.

Vtičnika LanguageTool in Grammarly preverjata slovnico. Zato lahko prihaja do motenj v njunem delovanju, če sta oba vklopljena. Za lektoriranje slovenskega jezika priporočamo, da vtičnik Grammarly izklopite (ne pa odstranite).

Če imate v brskalniku nameščen star vtičnik Besane, ki sprotnega preverjanja ne omogoča, priporočamo, da ga odstranite.

crossmenuchevron-up