Podpora izdelavi slovarjev

Ste morda že avtor slovarja in bi radi izboljšali njegovo funkcionalnost?
Želite spremeniti obliko svojega slovarja iz knjižne v elektronsko ali obratno?
Imate željo vsebinsko prenoviti obstoječi slovar, pa nimate pravega orodja?
Bi radi izdelali nov slovar, pa ne veste kako?

V Amebisu znamo rešiti vse vaše slovarske probleme na najboljši možen način.

Garancija so več kot dvajsetletne izkušnje. Načrtovali in izdelali smo na desetine slovarjev različnih založb, organizacij ter posameznikov. Našo kakovost potrjuje na stotisoče zadovoljnih uporabnikov.

Podpora vsem ali posameznim fazam izdelave slovarja.

Pri izdelavi elektronskih ali knjižnih slovarjev vam lahko nudimo podporo pri vseh fazah dela. Od načrtovanja slovarja, do izbire slovarskega orodja in tehnične postavitve. Lahko pa podpremo le tiste faze, pri katerih potrebujete pomoč.

Slovarje je mogoče izdelati že iz besedil.

Iz besedil lahko avtomatsko izluščimo seznam potencialnih terminov (geslovnik). Terminom lahko avtomatsko pripišemo tudi nekatere druge podatke, kot so npr. informacije v zaglavju ali primere rabe. Vse, kar potrebujemo, so ustrezna besedila. Vaš vložek dela je minimalen.

Najpomembnejša pri vsakem slovarju je slovarska baza.

Največjo vrednost vsakega slovarja vedno predstavlja slovarska baza oz. njegova vsebina. Tu vam nudimo pomoč pri izdelavi geslovnika ter pri dopolnjevanju drugih elementov slovarskega gesla (npr. naglas, obrazilo, besedna vrsta, primeri rabe). Slovarske baze lahko po vaših željah združujemo, krajšamo in obračamo. Ob tem seveda pazimo na pravilnost strukture, poskrbimo pa tudi za ustrezen videz slovarja.

Na portalu Termania lahko sami izdelujete in urejate slovarje.

Porabite ogromno nepotrebnega časa za izdelavo in urejanje slovarja, ker nimate pravega orodja? Na slovarskem portalu Termania je uporabnikom na voljo tudi urejevalnik za enostavno in učinkovito urejanje slovarjev. Z uporabo tega urejevalnika bodo vse nadgradnje slovarjev takoj dostopne uporabnikom na spletu in na pametnih telefonih (Android, iPhone).

Imate slovarski problem ali vprašanje? Pokličite nas.

Če imate kakršen koli slovarski problem, nas pokličite na (01) 8311 035 ali pa nam pišite na info@amebis.si. Zagotovo vam ga bomo pomagali rešiti.

Če želite biti obveščeni o novostih na področju slovarjev, vas vabimo, da se prijavite na naše novice in nasvete.