Piflar

Piflar Sistem, ki zna samodejno odgovarjati na vprašanja, vezana na vaša besedila.
Ponudite strankam informacije na preprost in lahek način s pomočjo sistema, ki zna iskati, razmišljati in odgovarjati na vprašanja. Znanje za odgovore Piflar pridobi sam, brez vaše pomoči.

Zakaj se mora danes stranka še vedno truditi, da pride do pravih informacij?

Do večine informacij pridemo s pomočjo iskanja. Zato imajo spletne strani in informacijski sistemi iskalno okno ali polje, kamor uporabnik lahko vpiše iskalni niz.

Običajna težava teh iskanj pa je, da ne delujejo dobro. Zadetkov ni ali pa jih je veliko preveč in so večinoma neustrezni. Za stranko to pomeni dodatno mukotrpno brskanje po obsežnih spletnih straneh, sistemih ali dokumentih, da se dokoplje do iskanih informacij.

Je mogoče iskanje izboljšati in obenem poenostaviti?

Da bo stranka dobila zares prave zadetke na vpisane besede? Ali še več, da bo stranka v iskalno okno lahko celo vpisala vprašanje, kot bi vprašala človeka? In tudi odgovor prejela na preprost način v obliki stavka, kot bi ji odgovoril človek?

Piflar vam omogoča prav to.

Preprost in lahek dostop do vaših informacij je ključ do vašega uspeha.

Piflarja stranka lahko vpraša kot človeka in tudi odgovoril ji bo kot človek. Kot če bi stranka vprašala vašega zaposlenega in bi ji ta odgovoril. Piflar lahko obenem stranki še prikaže stran, ali odpre dokument, kjer je našel odgovor.

Piflar je vrhunska napredna tehnologija za upravljanje z znanjem.

Gre za proces pridobivanja znanja, v katerem se informacije zajemajo, pomnijo in obvladujejo neposredno iz besedil. Ves proces opravi Piflar sam. Vam ni treba storiti ničesar.

Piflar besedilo najprej pomensko analizira. Samodejno izloči informacije in jih shrani v bazo znanja. Shranjene informacije nato uporabi za odgovore na vprašanja. Na vprašanja odgovarja tako kot človek, v naravnem jeziku.

Gre za zelo redko in napredno vrsto tehnologije za upravljanje z znanjem v svetovnem merilu. Piflarja smo v Amebisu razvili sami. Je edini tak sistem za slovenski jezik in eden zelo redkih v svetu.

Sposobnosti Piflarja so občudovanja vredne.

Primer stavka iz Wikipedije:

Aminokislinski ostanek je, kar ostane od aminokisline, ko se odcepi molekula vode pri nastanku peptidne vezi.

Na osnovi analize in izločenih informacij iz zgornjega stavka zna Piflar popolnoma samostojno odgovoriti na spodnja vprašanja. Odgovor Piflarja je lahko kratek ali dolg. Piflar lahko poleg odgovora prikaže tudi spletno stran Wikipedije, kjer je napisan ta stavek.

Vprašanje Kratki odgovor Piflarja Dolgi odgovor Piflarja
Ali se molekula vode odcepi pri nastanku peptidne vezi? da
Kaj se odcepi pri nastanku peptidne vezi? molekula vode Pri nastanku peptidne vezi se odcepi molekula vode.
Kje se odcepi molekula vode? pri nastanku peptidne vezi Molekula vode se odcepi pri nastanku peptidne vezi.

Piflar se lahko uči in odgovarja v slovenskem ali angleškem jeziku.

Jezik odgovarjanja je neodvisen od jezika analize. Piflar je zato sposoben odgovarjati v slovenščini tudi na osnovi pridobljenega znanja iz angleških besedil in obratno.

Piflar vam lahko pomaga z odgovori kjerkoli nastopajo besedila.

Na vaši spletni strani, v dokumentih in dokumentnih sistemih, v bazah znanja, CRM sistemih, v arhivih … Po vzpostavitvi bo samodejno pregledal besedila, zgradil bazo znanja in začel odgovarjati na vprašanja, skrit v ozadju iskalnega okna ali virtualnega asistenta.

Piflar je vaša konkurenčna prednost.

S Piflarjem boste hitro in poceni zgradili bazo znanja za podporo vsem svojim strankam. Gradnje baze znanja ne boste merili v mesecih dela svojih zaposlenih. Tudi če ste zelo veliki, jo boste merili v urah, poleg tega pa vam ne bo treba narediti nič. Ko bo baza znanja zgrajena, jo bo Piflar začel uporabljati, za odgovore na vprašanja strank.

Je sistem Piflar mogoče namestiti pri vas?

Da! Najbolj priporočljiva uporaba je v okviru virtualnega asistenta SECONDEGO. Piflar je že vključen v paket BUSINESS, ki ga lahko brezplačno preizkusite.

Če vam angleščina povzroča težave, si poglejte opis virtualnega asistenta SECONDEGO v slovenskem jeziku.

Če imate drugačne potrebe ali želje, nas lahko pokličite (01) 8311 035, ali nam pišite info@amebis.si, da se dogovorimo za srečanje. Skupaj bomo preučili možnosti ter se dogovorili o obsegu in načinu namestitve Piflarja pri vas.

Če vas zanimajo tehnične podrobnosti Piflarja:

Članek za strokovno predstavitev Piflarja na mednarodni znanstveni konferenci InfoKomTeh 2014.

Še podrobnejša predstavitev Piflarja je bila na Solomonovem seminarju na Institutu Jozef Stefan. Celotno predavanje vključno s prosojnicami je na voljo na spodnji povezavi.

Piflar - Predstavitev na Solomon seminarju IJS