Vas res samo en klik pripelje do pravega prevoda v množici slovarjev? Kje in kako?

Se tudi vam dogaja, da včasih mučno iščete dober prevod ali pomen besede ali besedne zveze? Da najdeni prevod ali opis ni to, kar ste iskali? Pogosto obupate in nehate iskati?

Za vas imamo rešitev! Prenovljen slovarski portal Termania! Na Termanii boste zagotovo našli prevod ali pomen besede. In to na zelo preprost način ter povsem brezplačno.

Uporabo portala Termania smo povsem poenostavili. Za običajno iskanje samo vpišete besedo in kliknete na gumb Najdi. Enostavno, da bolj ne more biti! Če želite iskati samo po točno določenem jeziku ali slovarju, uporabite možnost Napredno iskanje.

Po kliku na gumb Najdi se vam prikažejo zadetki. Običajno boste zaradi naprednih algoritmov iskanja že med prvimi zadetki našli želenega. Kaj pa, če je zadetkov veliko in želenega zadetka ni med prvimi?

Na portalu Termania je že veliko slovarjev. In še več jih bo, saj jih stalno dodajamo. Obenem se iskana beseda išče po vseh elementih slovarja, kot so geslo, opis, prevod ipd. Zato se lahko pri običajnem iskanju prikaže zeloooo veliko zadetkov. Tu vam pri iskanju pravega zadetka na pomoč priskoči edinstvena značilnost in novost Termanie. Polje s filtri, ki se pojavi levo ob zadetkih.

Filtri prikazujejo, v katerih izvornih jezikih, ciljnih jezikih in slovarjih je bila najdena iskana beseda. Da omejite nabor zadetkov, je potreben le klik na želen filter. V vsaki skupini filtrov izvorni jezik, ciljni jezik in slovarji lahko izberete eno od možnosti. Enostavno? Seveda!

Zelo primerna beseda za preizkus filtrov je beseda list. Beseda list ima v številnih jezikih različne pomene. Na Termanii beseda list nastopa v več izvornih in ciljnih jezikih in več slovarjih. Pojdite na Termanio, vpišite besedo list ter kliknite na gumb Najdi. Nato po mili volji preizkusite filtre. Seveda vam priporočam, da preizkusite tudi druge besede. Spoznali boste primernost in uporabnost slovarskega portala Termania.

Da bo Termania še uporabnejša, v iskalno polje lahko vpišete tudi poljubno besedno zvezo. Da, prav ste razumeli.
V iskalno polje lahko vpišete več besed! Na primer rjavi medved ali reči bobu bob ali fall in love ali …

Pogosto se zgodi, da potrebujete prevod posamezne besede, ko računalnika nimate na voljo. Da vam bodo slovarji na voljo kjer koli in kadar koli, smo pripravili posebno izvedbo Termanie za Android. Namenjena je za naprave z operacijskim sistemom Android, predvsem telefone. Tudi ta Termania je zelo preprosta za uporabo. Vpišete besedo in kliknete na gumb Najdi. To je vse! Spodaj lahko vidite njen videz na telefonu. Za naprave z operacijskim sistemom iOS, predvsem telefone iPhone, je podobna posebna izvedba Termanie že v pripravi.

Priporočam, da prenesite Termanio za Android na svoj telefon. Prišla vam bo zelo prav. Tudi ta različica Termanie je brezplačna.

Termania bo postajala samo še boljša in boljša, saj je v pripravi že kopica novih slovarjev. Poleg tega je v pripravi tudi precej novih funkcionalnosti in izboljšav. Zato priporočam, da o Termanii obvestite tudi svoje prijatelje in znance.

Kliknite na katerokoli sliko za povezavo do Termanie in jo začnite uporabljati. Ne bo vam žal.

Vabimo vas, da se prijavite na naše novice in nasvete. Tako boste preko elektronskih pisem obveščeni o novostih. Obenem boste lahko prejemali tudi naše uporabne slovnične nasvete.

Že naslednja novica vam lahko reši težavo, katere rešitev ste do sedaj neuspešno iskali v drugih slovarjih.

Prijavite se takoj zdaj.