Jezikovni test 8 – avgust 2019

Pozdravljeni,

pripravili smo vam nov kratek jezikovni test št. 8 z 10 vprašanji.

Verjamem, da vam bo reševanje testa v zabavo. Če želite zabavo privoščiti tudi svojim prijateljem, jim lahko posredujte test ali pa ga delite na Facebooku.

Pri sedmih vprašanjih si pri odgovorih lahko pomagate z avtomatsko lektorico Amebis Besana. Ali s preverjanjem slovnične pravilnosti besedil ali s pregibanjem – iskanjem prave oblike besede.

Čakanju na ponovno preverjanje ali pregibanje na spletni strani Besane se lahko izognete s prijavo. Za prijavo potrebujete licenco Besane. Če licence nimate, lahko brezplačno preizkusno dobite tukaj.

Še primernejša od spletne je uporaba Besane na vašem računalniku. Slovnično pravilnost vseh svojih besedil lahko preverjate neposredno v Wordu.

Pa ne pozabite na prijatelje. Naj se tudi oni “mučijo” :) z reševanjem testa. Posredujte jim test ali pa ga delite na Facebooku.

Lep pozdrav
Anton Romšak

P. S.:
Rezultate testa vam bomo poslali na elektronski naslov. Pri vsakem vprašanju bo poleg pravilne rešitve tudi povezava, na kateri boste lahko preverili rešitev.

E-naslova, na katerega vam bomo poslali rezultate, ne vpišemo v noben seznam za prejemanje e-pisem. Na prejemanje obvestil, npr. slovničnih nasvetov, se je treba prijaviti posebej.