Jezikovni test št. 5 — marec 2017

Pozdravljeni,
za vas smo pripravili nov kratek jezikovni test št. 5 z 10 vprašanji.

Verjamem, da vam bo reševanje testa v zabavo. Če želite zabavo privoščiti tudi svojim prijateljem, jim lahko posredujte ta test ali pa ga všečkate na Facebooku.

Kar pri osmih vprašanjih si lahko pri odgovorih pomagate z avtomatsko lektorico Amebis Besana. Ali s preverjanjem slovnične pravilnosti stavka ali pa s pregibanjem – iskanjem prave oblike besede.

Čakanju na ponovno preverjanje ali pregibanje na spletni strani Besane se lahko izognete s prijavo. Za prijavo potrebujete veljavno licenco Besane. Če je nimate, lahko brezplačno preizkusno licenco dobite tukaj.

Še primernejša od spletne je uporaba Besane na vašem računalniku. Slovnično pravilnost vseh svojih besedil lahko preverjate neposredno v Wordu.

Pa ne pozabite na prijatelje. Naj se tudi oni “mučijo” :) z reševanjem testa. Posredujte jim test ali pa ga všečkajte na Facebooku.

Lep pozdrav
Anton Romšak

P. S.:
Rezultate testa vam bomo poslali na elektronski naslov. Pri vsakem vprašanju bo poleg pravilne rešitve tudi povezava, na kateri boste lahko rešitev preverili.

E-naslova, na katerega vam bomo poslali rezultate, ne vpišemo v noben seznam za prejemanje e-pisem. Na prejemanje obvestil, npr. slovničnih nasvetov, se je treba prijaviti posebej.