Jezikovni test št. 3 — avgust 2016

Pozdravljeni,

Mojca ima za vas nov jezikovni test št. 3.

Ker je še dopustniško razposajena, vam je pripravila nekaj zank. Me prav zanima, v koliko zank se boste ujeli. V eno izmed njih se je tokrat ujel tudi naš najboljši strokovnjak.

Za reševanje testa kliknite tukaj.

Da bo reševanje testa lažje, imate na voljo kar nekaj jezikovnih pripomočkov. Meni najljubši je avtomatska lektorica Amebis Besana, sledi pa mu slovarski portal Termania, na katerem je več kot petdeset brezplačnih slovarjev.

Z avtomatsko lektorico Amebis Besana lahko slovnično preverite vsa svoja slovenska besedila. Uporaba je povsem preprosta, še posebej v Wordu.

Veseli bomo, če boste test posredovali prijateljem ali pa ga všečkali. Naj se tudi drugi zabavajo pri reševanju. Ali pa naj se tudi drugi ujamejo v kakšno zanko, če zapišemo v stilu slovenske pregovorne nevoščljivosti. :-)

Lep pozdrav
Anton Romšak

P. S.:
Mojca vam bo rezultat testa poslala na elektronski naslov. Pri vsakem vprašanju bo poleg pravilne rešitve tudi povezava, na kateri boste rešitev lahko preverili.

E-naslova, na katerega vam bo Mojca poslala rezultate, ne vpišemo v noben seznam za prejemanje e-pisem. Na prejemanje obvestil, npr. občasnih jezikovnih nasvetov, se je treba prijaviti posebej.