Kako se izogniti neusklajenosti dneva in datuma v dokumentih?

Ste se že kdaj zmotili in zapisali neusklajen dan in datum, npr. v četrtek, 25. 12. 2011?

Z uporabo avtomatske lektorice Amebis Besane je teh težav konec!

Neprijetne posledice neusklajenega dneva in datuma rastejo glede na pomembnost dokumenta, v katerem je bila napaka narejena. Taka napaka v pogodbi lahko povzroči oteženo izvajanje pogodbe, dodatne stroške ali pa celo ničnost pogodbe. Ne glede na vrsto dokumenta, v katerem je bila napaka narejena, pa vedno izgubite veliko časa zaradi popravkov in pojasnil, kaj je pravilno, dan ali datum.

Če uporabljate Amebis Besano, se bodo dnevi in datumi v različnih besedilih, kot so pogodbe, vabila, napovedi dogodkov ipd., vedno ujemali.

Vse, na kar je treba paziti, je, da najprej napišete dan in nato datum s priporočljivo vendar neobvezno vejico za dnevom. Npr.: Na predstavo ste vabljeni v četrtek, 25. 12. 2011. Ko je stavek zapisan, vam Amebis Besana takoj zeleno podčrta dan, v zgornjem primeru četrtek, kar pomeni, da je v stavku napaka. Če z desnim gumbom miške kliknete na zeleno podčrtano besedo četrtek, dobite predlog, nedelja. Sedaj lahko popravite četrtek v nedeljo ali pa spremenite datum, da se dan in datum ujemata.

Datum lahko zapišete tudi brez letnice. V tem primeru Amebis Besana upošteva, da se datum nanaša na tekoče leto.  Npr.: V četrtek, 25. decembra, bo predstava v kulturnem domu. Da Amebis Besana v tem primeru opozori na neskladje dneva in datuma, mora biti mesec zapisan z besedo.

Avtomatska lektorica Amebis Besana vas bo rešila tudi vseh ostalih slovničnih zagat. Obenem vam bo prihranila čas.

Priporočamo vam, da vsa besedila pred oddajo ali objavo preverite z Amebis Besano. Besana bo zelo verjetno našla in odpravila kar nekaj napak. Rešila vas bo pred marsikatero zagato, lahko tudi sramoto.

Če Amebis Besane še ne uporabljate, jo brezplačno preizkusite čim prej.

Svoja besedila lahko preverite takoj.