Izdelki in storitve po naročilu

Imate probleme ali ideje, ki se nanašajo na besedišče, jezik, govor, pogovor ali prevajanje? Ste že razmišljali, da bi jih reševali s pomočjo jezikovnih tehnologij? Takšen način reševanja bi vam poleg rešitve problemov ali idej prinesel še prihranek pri času in denarju.

Primeri nekaterih rešitev, ki vam odženejo težave, prihranijo pa čas in denar.

Avtomatsko lektoriranje besedil vas reši pred marsikatero zagato ali sramoto. Želite morda, da vašim strankam odgovarja kar virtualni asistent? Enako kakovostno, kot bi to počeli vi ali vaši zaposleni, vendar mnogo ceneje? Hočete izdelati ali prenoviti slovar? Ali pa izboljšati iskanje na vaši spletni strani ali v vaših bazah podatkov s pomočjo lematizatorja? Ali pa …

Uporabite najboljše in najsodobnejše jezikovne izdelke in storitve.

V Amebisu smo specializirani za reševanje jezikovnih problemov in zagat s pomočjo jezikovnih tehnologij. Izdelali smo številne in raznovrstne jezikovne module in aplikacije, jezikovne baze podatkov, slovarje ter korpuse, ki so uporabnikom pomagali pri reševanju njihovih težav. Zagotovo smo na tem področju v Sloveniji prva in prava izbira.

Za dobre jezikovne rešitve so potrebni dobri jezikovni podatki. V Amebisu imamo ogromno jezikovno bazo, še posebej za slovenski jezik. Gradimo jo že od leta 1991 dalje in jo stalno dopolnjujemo. Vsebuje več sto tisoč besed in besednih zvez, oziroma več milijonov besednih oblik. Pregibanje, kot le eno izmed funkcionalnosti jezikovne baze, lahko preizkusite na našem pregibniku.

Pišite nam ali pa nas pokličite glede svojih jezikovnih težav, da skupaj najdemo najboljšo rešitev.

Pokličite nas na (01) 8311 035 ali pa nam pišite na info@amebis.si. Z veseljem vam bomo svetovali glede najboljše rešitve za vašo težavo. Lahko vam pomagamo pri izdelavi rešitve, lahko pa jo tudi izdelamo.

SEZNAM IZDELKOV IN STORITEV

Spodaj je seznam naših jezikovnih izdelkov in storitev, ki jih lahko prilagodimo na vaše potrebe. Seveda vam lahko ponudimo tudi jezikovno rešitev, ki ni na tem seznamu, ali pa rešitev zahteva kombinacijo opisanih izdelkov in storitev.

Pogovor z računalnikom v naravnem jeziku

Izboljšajte in obenem pocenite podporo s strankami! Poenostavite komunikacijo s strankami z virtualnim asistentom, ki zna odgovarjati, spraševati, razmišljati in govoriti tekoče slovensko. S tisoči strank naenkrat, ves dan, vsak dan.

Avtomatsko lektoriranje besedil

Izognite se slovničnim napakam, ki vas spravljajo v zadrego ali celo sramotijo. V svoj program, ki ga uporabljate za urejanje besedil, vgradite avtomatsko lektoriranje besedil. Še posebej je to primerno za uredniške sisteme in za namizno založništvo. Preberite, kako vam Amebis Besana lahko pomaga pri odpravljanju slovničnih napak.

Strojno prevajanje

Strojno prevajanje iz angleščine ali nemščine v slovenščino in obratno lahko povsem prilagodimo vašim potrebam. Še posebej pri prevajanju vaše specifične terminologije. Osnova za tako prevajanje je naš prevajalni sistem Amebis Presis.

Prevajanje v večino svetovnih jezikov vam lahko ponudimo na portalu iTranslate4. Tu so vam na voljo še druge storitve, kot na primer iskanje najboljšega ponudnika prevoda.

Sinteza in razpoznava govora

Računalnik lahko besedilo prebere. Vi samo poslušate. Za slovenski jezik to najbolje zna naš Amebis Govorec. Vgradimo ga lahko v različne sisteme in naprave.

Razpoznava govora, ki govor pretvarja v besedilo, je za slovenski jezik še vedno pogojno uporabna, vendar je enostavnejše rešitve že mogoče izvesti.

Podpora izdelavi slovarjev

Želite izdelati ali prenoviti slovar? Izvajamo celoten postopek izdelave slovarja od načrtovanja slovarja do izbire slovarskega orodja in tehnične postavitve. Slovarje lahko izdelamo tudi na osnovi vaših besedil. Slovarje lahko izdelate in urejate tudi sami na slovarskem portalu Termania. Za več informacij obiščite spletno stran Podpora izdelavi slovarjev.

Podpora jezikovnim raziskavam

Ne samo jezikoslovci, tudi podjetja pogosto potrebujejo pomoč ali storitve s področja jezikovnih raziskav. Na primer izdelava specializiranih terminoloških jezikovnih baz. Pri tem baze lahko združujemo, krčimo, spreminjamo, obračamo … Za več informacij obiščite spletno stran Podpora jezikovnim raziskavam.

Črkovalnik

Podporo le zatipkanim in napačno zapisanim besedam priporočamo, če uvedba avtomatskega lektoriranja besedil ni smiselna. Microsoftu črkovalnik za slovenski jezik dobavljamo že od leta 1995. Na voljo sta tudi črkovalnika za albanski in srbski jezik.

Lematizator

Lematizator za vsako besedno obliko, npr. »mizah«, vrne njeno osnovno obliko, npr. »miza«. Z lematizatorjem lahko iskanje na spletni strani ali v kateri koli drugi bazi podatkov občutno izboljšate. Z njegovo pomočjo boste namreč lahko pri iskanju neke besede, npr. “miza”, po želji našli tudi druge oblike te besede, npr. “mizi”, “mize”, “mizah”.

Generator oblik

Generator oblik za razliko od lematizatorja vrne vse besedne oblike posamezne besede. Pri tem je beseda, za katero iščemo besedne oblike, lahko zapisana v poljubni obliki. Enako kot lematizator, lahko tudi generator oblik uporabite pri izboljšanju iskalnikov, le v obratni smeri.

Delilnik

Delilnik je program za deljenje besed. Še posebej je uporaben v založništvu. Poleg delilnika za slovenski jezik sta na voljo tudi delilnika za albanski in srbski jezik.

Tezaver

Tezaver je zbirka besed, ki so jim pripisane relacije z drugimi besedami, kot so npr. sopomenke, protipomenke, nadpomenke in podpomenke. Poleg tezavra za slovenski jezik sta na voljo tudi tezavra za angleški in nemški jezik. Lahko pa vam pomagamo izdelati vaš lastni tezaver. Primer takega tezavra je npr. EuroVoc. Vsako izdajo tega tezavra posebej uredimo za Državni zbor.

Sinonimnik

Sinonimnik za izbrano besedo vrne njegove sinonime oz. sopomenke. Poleg sinonimnika za slovenski jezik sta na voljo tudi sinonimnika za angleški in nemški jezik. Lahko pa vam za vaše specifične potrebe pomagamo izdelati tudi vaš lastni sinonimnik.

Za vprašanja ali nasvete glede svojih jezikovnih težav nam pišite ali pa nas pokličite.

Če imate vprašanje glede reševanja jezikovnih težav s pomočjo jezikovnih tehnologij, nas pokličite na telefonsko številko (01) 8311 035 ali pa nam pišite na info@amebis.si. Tudi če želite le nasvet. Dobili ga boste brezplačno.

Če želite biti obveščeni o novostih na področju jezikovnih tehnologij, vas vabimo, da se prijavite na naše novice in nasvete.